Fragment de la meva propera novel·la “Ciutadania Alienígena”

Editorial del General (retirat) Neil Faymann, diari “Die Zeit”, 12 de juliol de 2175.

Des que em vaig retirar de les Forces Aèries Atlàntiques i vaig optar per treballar a la premsa escrita sempre m’havia negat a escriure sobre la guerra. Deu anys després d’aquesta decisió i com a col·laborador esporàdic d’aquest prestigiós diari, he acceptat realitzar una sèrie d’articles d’opinió sobre els conflictes bèl·lics del darrer segle, doncs aquells que no els han viscut en primera persona es veuen desorientats davant l’actuació de les nostres Forces Armades en les situacions que la guerra moderna ha generat.

Una de les preguntes més recurrents els darrers vint anys ha estat sobre l’ús d’avions tripulats en els conflictes contra el Califat Mundial i la Germandat Patriòtica, aquest serà el tema d’avui doncs ha d’anar lligat amb una lliçó d’Història i de Tecnologia. A mitjans del segle XXI, els darrers caça-bombarders foren retirats del servei i substituïts per drones capaços d’abastar velocitats extraordinàries amb una maniobrabilitat impossible per als essers humans; els drones van dominar els combats aeris durant més d’un segle fins que una nova potència anomenada Califat Mundial els va contrarestar amb l’arma més antiga que s’ha fet servir a la guerra: el fanatisme. Els enginyers califatians van adaptar els antics aparells Mikoyan fabricats a Rússia en la dècada del 2050 a les necessitats de la guerra del segle XXII, caça-bombarders lleugers, ràpids, maniobrables…amb pilots que no tenien por de morir i que superaven la freda lògica de les computadores que guiaven els drones. El fet de tornar a l’antiga manera de combatre al cel va obligar a la República Atlàntica a rescatar de la ferralla els antics Firecat, molt inferiors en capacitat als caces califatians, però amb una arma secreta invencible…joves manipulats per una operació propagandística sense precedents en la societat occidental dels nostres temps, nois i noies de 16 anys s’allistaven en massa a les acadèmies de l’aire escampades per la República cridats pels Soldats de la Fe i altres organitzacions ultranacionalistes què ràpidament van equilibrar la balança amb el Califat. El cost per a la nostra joventut és altíssim en vides humanes i seqüeles psicològiques, pilots en plena adolescència que s’enfronten a la guerra des d’una vida acomodada i que se n’adonen que l’èpica de les pel·lícules propagandístiques i dels videojocs és una farsa potenciada des dels estaments polítics que precisament haurien de protegir-los. I em segueixo preguntant el per què d’aquesta bogeria, de per què els adults ens amaguem darrere els nostres fills perquè ens protegeixin d’un enemic que la societat occidental ha fomentat per la seva insensible manera de redistribuir els escassos recursos de la Terra…

Anuncis

3 thoughts on “Fragment de la meva propera novel·la “Ciutadania Alienígena”

  1. Molt bon fragment, Lluís.

    M’agrada com parles del fanatisme i del pensament únic, que descrius en general molt bé.

    Saps parlar molt bé de la guerra i de la desesperança que provoca.

    Ens seguirem llegint. A reveure!!

    1. Moltes gràcies amic. La guerra és una de les proves de que la Humanitat necessita canviar la seva forma de funcionar i de resoldre els seus problemes…hi ha moltes solucions millors (totes) que la guerra si es posa una mica de bona voluntat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s